Детски зимни игри

Зимните вечери са дълги и често се чудим с какво да забавляваме дечицата. През еднообразния, мрачен, зимен ден пренесете вълшебната магия от детските приказки в стаята на вашия малчуган. Ето някои зимни гатанки:

Стои изправен на снега, морковче му е носа, топки сняг са му краката, тенджерка върху главата. /снежен човек/

На студа се радва, големее, а на слънце той линее. /леда/

детски зимни игриКолко много радост доставят зимните разходки и веселите игри на децата! Благоприятно е въздействието, което оказват тези игри на растящия организъм - няма по-добро закаляване. Така времето минава неусетно и никой не усеща студа. Може да се повъргаляте в снега, да си направите снежен човек, да се пързаляте с шейна, да строите крепости, да карате ски и кънки, а ако искате може да проявите фантазия и да промените старите игри или да измислите нови.

Например, ако до вас няма пързалка, може да направите. Това ще ви отнеме няколко часа, като основната работа вършат родителите, а мъниците само помагат. Но колко много радост ще донесе тази пързалка на дечицата!

Наред с това снегът е материал и за творчески игри. Ако е лепкав, може да направите конкурс за „изработване" на животни или приказни герои. Може да направите и лабиринт, но преди това, обаче трябва да начертаете схема.

Дори и да са весели и увлекателни игрите, не забравяйте за студа навън. Ако сте решили да отидете на дълга разходка, вземете дрехи за преобличане. А ако сте близо до вкъщи, достатъчно е да вземете само още един чифт ръкавици. Детски зимни игри